Κρήτη: Διέσωσαν ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε να περιπλανιέται στα χαλάσματα (Βίντεο & φωτο)

Με έκπληξη είδαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας των ναυαγοσωστών που ήρθε από την Αθήνα μία ηλικιωμένη να περιπλανιέται στην μέση του πουθενά, στον διαλυμένο δρόμο κοντά στο χωριό Σκορδαλού.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας, Σπύρος Μιτριτσάκης, η ομάδα του προσπαθούσε να προσεγγίσει το αποκλεισμένο χωριό για να μεταφέρει ψωμί και να δοθούν οι α’ βοήθειες σε όποιον είχε ανάγκη, όταν είδαν μπροστά τους την ηλικιωμένη γυναίκα.

«Η κα Ειρήνη είχε ξεκινήσει να φύγει από το χωριό, γιατί το σπιτι της κατέρρεε, πέρασε -άγνωστο πως- ένα λόφο με πεσμένους βράχους αλλά μετά μπροστά υπήρχε χάος… πεσμενος δρομος, χαράδρα και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον γιο της το Γιάννη, ούτε μπρος ούτε πίσω.

Αποκαμωμένη μόλις μας είδε έβαλε τα κλάματα… Αλλαγή σχεδίων. Ο εθελοντης ιατρος συνέχισε να προσεγγίσει το χωριό κι εμεις έπρεπε να πάμε τη γιαγιά πάνω στον κεντρικό δρόμο».

Η ομάδα έστησε μία πρόχειρη γέφυρα μέσα στις λάσπες και βήμα-βήμα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την ηλικιωμένη! Το ερώτημα βεβαίως είναι… ποια θα ήταν η τύχη της γιαγιάς αν δεν ήταν εκείνη την στιγμή οι εθελοντές στον δρόμο της… Μέσα στην ατυχία της, ήταν τυχερή!

Parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί